Adakah Jana Pendapatan Dengan Tone Excel Satu Penipuan?








Pernah dengar tentang ToneExcel? ToneExcel ni merupakan kad Sim Prepaid yang membayar kepada penggunanya. Adakah ianya satu program yang menipu atau SCAM?

Simkad Percuma ------>  http://bit.ly/1CQH8XW

Saya mula mendapat maklumat tentang kad prepaid ini dari salah seorang rakan saya yang telah hampir setahun menggunakannya. Apa yang diceritakan oleh beliau ialah syarikat akan membayar kepadanya jika pengguna-pengguna lain yang mendaftar di bawah beliau menambah nilai (top up) setiap bulan. Jumlah komisen yang telah beliau terima setakat hujung tahun 2013 telah mencecah hingga empat angka.

Di bawah ni ialah maklumat asas tentang program ini:

* Harga sekeping Simkad ToneExcel ini adalah RM90 (harga terkini) manakala didalamnya terdapat topup RM30.
* Talian yang digunakan adalah talian TuneTalk(Dimiliki oleh TuneGroup dan juga Celcom)
* Kadar panggilan seminit adalah 28 sen, SMS 10 sen.
* Untuk data pakage, RM42 sebulan (1 Gb).

Contoh Simkad:












Manakala pengguna kad sim ini akan diberikan komisen seperti berikut:


1. FastTrack Bonus: 

Setiap seorang yang beliau sendiri taja, beliau akan diberikan bonus RM20 dan beliau boleh taja seberapa ramai yang beliau suka, tiada limit. Jika beliau menaja dari 1-15hb, bonus akan dibayar pada hujung bulan, jika beliau menaja dari 16-31hb, bonus akan dibayar pada 11hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

2. Komisyen Top-up: 

Setiap orang yang beliau taja sendiri, dipanggil Level-1, dan sesiapa yang ditaja oleh Level-1 dipanggil Level-2, begitulah seterusnya. ToneExcel membayar komisyen setiap kali mereka topup sehingga Level-3 dan setiap level adalah infinity. Komisyen topup dari 1-31hb akan dibayar pada 21hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

Komisyen yang dibayar kedalam akaun bank beliau adalah:
(Jika beliau sendiri top-up dari RM20-RM59)

Level-1 sebanyak 6%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 11%

(Jika beliau sendiri top-up dari RM60 dan keatas)

Level-1 sebanyak 10%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 13%


Begitulah sedikit sebanyak info yang saya dapat dari kawan saya tu. Akhirnya saya sendiri telah membeli sekeping kad Sim Prepaid ToneExcel kerana sebab-sebab di bawah ini:


30 SEBAB KENAPA SAYA DAH TUKAR SIM KAD LAMA SAYA KEPADA SIM KAD TONEEXCEL:

1. Saya boleh mengekalkan nombor telefon sedia ada...
2. Tiada had masa - boleh buat cepat atau perlahan
3. Saya boleh memperkenalkan SIM KAD ini kepada sesiapa sahaja tanpa had
4. Bonus dibayar 3 kali sebulan (11hb, 21hb, 31hb)
5. Tiada produk untuk dijual, hanya perkenalkan simcard ToneExcel.
6. Saya boleh memiliki beberapa akaun (maksima hingga 10 akaun)
7. Tak perlu ingatkan rakan di dalam network untuk top up sebab memang mereka selalu topup
8. TAK PERLU SIMPAN STOK.
9. TAK PERLU MENJUAL.
10 TAK PERLU BUAT PRODUK DEMO.
11 Penyelenggaraan rendah- RM30/bulan sahaja (maintain topup), guna jer mcm biasa.
12.Kos rendah untuk memulakan perniagaan
13.Pasaran meluas (37 juta pengguna telefon bimbit)
14.Produk yang diperlukan hampir semua orang
15.Umur 12 tahun dah ada IC pun boleh turut serta
16.Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport
17.Satu cara mudah untuk mendapatkan pendapatan pasif seumur hidup
18.Dapat PELINDUNGAN INSURAN KEMALANGAN RM100K PERCUMA
19.Dapat point boleh tukar ke tiket penerbangan AirAsia PERCUMA
20.Lucky draw setiap minggu/bulan
21.Bonus 2 bulan sekali dan setahun sekali
22.Bonus Umrah(Muslim) dan Percutian(Non Muslim)
23.Bonus introducer paling tinggi dan Bonus Topup paling tinggi
24.Income boleh diwarisi sampai bila2 selagi simkad anda top up tiap bulan RM20
25.Ikut coverage Celcom,dimana ada Celcom disitu ada Tunetalk
26.Boleh topup dimana saja, sama dengan telco yg lain
27.Boleh buat call/sms/internet(data plan)
28.Diiktiraf oleh Lembaga Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM)
29.Menjadi biz partner syarikat2 besar spt Stesen2 minyak,Bank2,7Eleven,Giant,Tesco dll
30.Dimiliki oleh sebuah syarikat yang sangat kukuh iaitu TuneGroup.com SO ini bukan scam atau skim cepat kaya dan insya Insya Allah sukar nak lingkup kerana produk memang keperluan harian !

Jadi bagi saya perniagaan atau program ini bukan satu penipuan / SCAM. 

Jika anda juga berminat untuk menambah pendapatan dengan sim kad ini, jangan berlengah lagi.


Hubungi saya di: 
0105325099 (Hanif)
IDP No: 225220

atau layari tunetalkthatpays.blogspot.com untuk maklumat lanjut.

P.S. Jika anda membeli sim kad prepaid ToneExcel dari saya, anda akan di invite ke Group Rahsia ToneExcel yang akan membimbing anda dalam bisnes ini. Selain itu anda akan mendapat tools dan bahan-bahan promosi secara PERCUMA dari saya dan ahli group.















Stumble This Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Add To Reddit Add To Facebook




Share your views...

2 Respones to "Adakah Jana Pendapatan Dengan Tone Excel Satu Penipuan?"

broFami Samuni said...

hebat artikel ni hehe


November 25, 2014 at 5:21 PM
Mohd Latif Musa said...

Satu program yang sangat menarik yang dapat
Memberi pendapatan yang sangat pasif kepada
Semua pemilik handphone di Malaysia

www.simkadthatpays.com/mohdlatifblog/


March 15, 2015 at 10:16 PM

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© 2015 | 2016 Keusahawanan, Fotografi, Personal All Rights Reserved