Ebay Khurafaat: Satu Kajian Kes









Ciri2 ebay khurafaat
Module 1 mereka seminar pertama:

1.instruct newbie buat banyak2 debit card dan buat banyak2 acc

2.instruct newbie bila acc suspen tak pe,run account baru

3.instruct newbie buat acc palsu banyak2

4.instruct newbie guna vcc

5.instruct newbie buat dropship sedangkan ebay dah cakap dgn jelas the item have to be with you

6.instruct newbie buat banyak2 paypal acc dan duit tu dilarikan ke beberapa paypal acc sebelum masuk main acc dan withdraw ke Malaysia

7.Tidak mengamalkan proses jual beli yang mengikut sunnah menjalankan perniagaan dummy dengan banyaknya sedangkan ramai seller2 yang jual item low price item di ebay yang kita bole berniaga or berjual beli dengan mereka untuk mendapatkan feedback.

8.Ajar newbie jual high risk items,sedangkan newbie punya  priority 25 positive feedback within the next 90 days from the first day u list your item for sale in ebay,must receive atleast usd250.00 within 90 days from buyer from around the world,ini newbies punya priorities.

9.None of ebay khurafaat seller berani main anchor or featured store and they do not know ebay seo

10.Cakap dgn newbie yang Paypal dan ebay kena matang dan duit tak boleh withdraw selagi tak update tracking slip.Ebay dan Paypal ada masa dia dalam pantang,saya nak tanya bila pulak ebay and paypal tu mengandung:) sampai dia nak kena berpantang.

10. Selepas newbies dah dapat constant 4 figures income dari ebay dah dapat Powerseller mereka barulah kita boleh ajar mereka pergi module 2,macam mana sneak seller lain n be ahead of competition di ebay.Sebelum tu mereka mesti lepas stage 1 dulu.Tolonglah jangan buat formula memandai2 anda sbb ebay=easy and simple.


11. Jika anda berebay main 5 6 items dan tak serious mmg ebay tunggu masa nak tendang anda keluar sbb mereka beri priority pada store seller ,especially featured and anchor,u have to prove to ebay that u are worthy for them untuk berniaga di ebay,Serious seller only,suspending Malaysia seller punya acc is their hobby:) so tanya diri layak tak aku dapat usd,gbp,aud daily,this is serious business and only for serious people sahaja.


Sumber: Maria Hasnida Adam from JB E-commerce Group












Stumble This Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Add To Reddit Add To Facebook




Share your views...

0 Respones to "Ebay Khurafaat: Satu Kajian Kes"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© 2015 | 2016 Keusahawanan, Fotografi, Personal All Rights Reserved