Apa Yang Tak Boleh Dalam Laman Web Ecommerce








Dalam website e-commerce ada perkara-perkara yang tak boleh dan dilarang sama sekali kerana ia mungkin membahayakan web anda atau pun ia akan menyebabkan pelanggan anda lari. Mari kita lihat apa yang tak boleh dalam web e-commerce:

NO

1. Shopping cart berbahasa Melayu ini cuma untuk seo Malaysia

2. Joomla + Virtue Mart - weak script

3. Word press shopping cart or theme

4. Minisite unless  u nak jual ebook or satu barang sahaja

5. No oscommerce version 2 or 3,mesti version 4 and above - weak scripts sekejap jer hacker inject bad script

----------------------------------------------------------------------------

Ramai yang tak suka

1. ada gambar gerak2 ambil masa separuh dari webpage 
slider tak diindex oleh google

2. ada video besar muka awak kat atas website awak

3. ada banyak images yang melayang dan terbang yang ganggu
focus customer

4.sebelah kiri kanan website mesti very clean jangan ada promote
ebook orang or promote benda lain,ecommerce website mesti clean
even adsense punya ads tu pun saya tak suka.

5.website yang load more than 5 seconds

6.domain name yang ada 2u 4u and number ok tak berapa elok

7. website yang mempunyai dimension yang tak menarik.

8.Image atas lantai

9.Image background belakang ada gambar langsir rumah (image background mesti putih)

ok itu setakat ni:) apa pun ianya website anda saya cuma boleh advise ya::)


Sumber: facebook.com













Stumble This Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Add To Reddit Add To Facebook




Share your views...

0 Respones to "Apa Yang Tak Boleh Dalam Laman Web Ecommerce"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

© 2015 | 2016 Keusahawanan, Fotografi, Personal All Rights Reserved